Lets talk about..

Här är skönhetsbloggen som rapporterar direkt från salongen, vi lyfter olika ämnen, återkommande frågor och lips & trix ifrån oss. Vi hoppas att vi ska lära dig något och framför allt väcka nyfikenhet kring hälsosam hudvård. 

Frågor & Svar om

Diodlaser 808 för hårborttagning, långt inlägg! 

Here we go!

Är håret borta för alltid med Diodlaser-hårborttagning? 

Det finns inget som heter permanent hårborttagning utan man säger istället permanent hårreducering. Man kan aldrig säga att man inte får tillbaks något hår. Vid hormonella förändringar etc kan hårceller stimuleras och på så vis kan ny hårväxt börja växa. Lång forskning visar att hår som behandlats med Diodlaser 808 inte växer tillbaks. Däremot kan håranlag som slumrat aktiveras på grund av hormonell påverkan såsom efter klimakteriet. Det rör sig då om helt nya hårstrån. Det som vi lyckas reducera bort är borta för alltid.

När ser man resultat med Diodlaser-hårborttagningen?

Cirka 15-20 dagar efter första behandlingen kan man se ett märkbart behandlingsresultat på 30% hårreducering. Hårstrån från vilande hårsäckar påverkas inte utan växer upp efter en till tre månader efter behandlingen. Då är det dags för nästa hårborttagningstillfälle med diodlaser.

Kan alla  hudtyper och hårtyper behandlas med Diodlaser-hårborttagning? 
Alla hudtyper i patriz skalan 1-6

Ju mörkare hår och ljusare hud desto snabbare och bättre behandlings- resultat får man. Hårborttagning är en effektivare metod på tjockare hår än på tunt hår. Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att hårborttagningen ska vara effektiv. Därmed fungerar inte metoden på vita (väldigt ljusa hårstrån).  Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment. 

Riktigt mörk-mörk hud går inte att behandla med laser hårborttagning  då den mörka huden absorberar energin eftersom den innehåller mycket pigment i huden. En viktig regel för hårborttagningen är att håret alltid måste vara mörkare än den omgivande huden. Som vi skriver ovan finns det hårtyper/hudtyper som inte reagerar på hårborttagningen med det pulserande Diod-ljuset. Det är därför viktigt att man har realistiska förväntningar inför hårborttagningen med laser.

I dagsläget är det bara diatermi och vaxning som fungerar på vita strån.

Vilka delar av kroppen kan behadlas med Diodlaser- hårborttagning med?
Diod laser 808 hårborttagning  har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Man behandlar inte slemhinnor, eller för nära ögon. Fråga din laser/hudterapeut vid konsultationen.

Finns det några biverkningar med Diodlaser-hårborttagning?
Komplikationer med Diod hårborttagning är ovanliga. I vissa fall uppstår en punktformig och lokaliserad irritation med rodnad, klåda, svullnad och värme kring varje hårsäcksmynning som ett resultat av hårborttagnings-behandlingen. Detta försvinner i regel inom ett par minuter upp till ett par dagar. Man kan återgå till sina normala aktiviteter direkt efter diodlaser- hårborttagnings behandlingen. I sällsynta fall kan brännskador uppstå. Detta sker framför allt vid behandling av kraftigt pigmenterad och solbränd hud. Brännskadan är ytlig och går lätt att behandla. I vissa fall kan det uppstå en övergående och tillfällig ökning (hyperpigmentering) eller minskning (hypopigmentering) av pigmenten inom det behandlade området. Denna pigmentförändring är inte bestående utan huden återfår sin normala färg efter en tid. Inga bestående biverkningar har rapporterats.

Är Diodlaser hårborttagningen smärtsam?
Hårborttagningen är smärtfri jämfört med vaxningsmetoder och diatermi. Diodlaser pulsen kan kännas som en lätta nålstickningar. Uppfattningen om hur det känns varierar från patient  till patient, vissa personer är mer känsliga än andra för hårborttagningen med laser. Det kan kännas som ett kortvarigt stick i huden efterföljt av värme. Känns det som att värmen ligger kvar och bränner så talar man om detta för laser/hudterapeuten  och styrkan justeras. Många tycker inte att det känns överhuvudtaget.

Varför måste man behandla flera gånger med Diodlaser- hårborttagningen?
Hårets växtfaser spelar en stor roll vid hårborttagning. Håret genomgår ständigt tre växtfaser; anagen, katagen och telogen. Växtfaserna kan variera från individ till individ. Den anagena fasen är hårets växtfas och det är bara hår som är i denna fas som reagerar på behandlingen med diodlaser. I den anagena fasen är hårroten i kontakt med papillan som ger roten näring och det är denna vi vill förstöra. Procentdelen av hår i den anagena fasen varierar stort mellan olika delar av kroppen.

I genomsnitt är cirka 30% av kroppshåret i den anagena fasen. Vid varje behandling förstörs normalt 60-90% av hårsäckarna i den anagena fasen. I genomsnitt krävs det ca 4-10 hårborttagnings-behandlingar med laser för de flesta att bli nöjda, och då under optimala förutsättningar (ljus hud med mörka och grova hår).

Ett hårstrå växer under en viss tid för att sedan vila några månader innan det ramlar av. Hår växer och vilar olika länge på olika delar av kroppen, och detta är dessutom individuellt från patient  till patient. När man behandlar ett område så vet man inte vilka hår som befinner sig i växtfas (anagen fas) eller i vilofas (katagen fas). Behandlingen tar endast på de växande håren. Man måste därför upprepa hårborttagnings-behandlingen på samma område vid flera tillfällen.

Hur många Diodlaser- hårborttagnings-behandlingar behövs det?
Det är nödvändigt att man upprepar hårborttagningen med laser eftersom endast hårstrå i tillväxtfas behandlas. Man får en successiv uttunning av hårväxten. Hur många hårborttagnings-behandlingar som behövs är individuellt och varierar beroende på vilket område som behandlas samt på hårets färg och tjocklek. I genomsnitt krävs det 4-10 hårborttagningar laser på en patient som är optimal, det vill säga har ljus hud med grova och mörka hår. Är någon av parametrarna ej optimal får man eventuellt räkna med fler hårborttagnings- behandlingar. Självklart är det upp till patienten själv att bestämma när man känner sig nöjd, vissa vill endast tunna ut hårväxten.

Vid riktigt kraftig hårväxt, till exempel skäggväxt, kan det också krävas fler hårborttagnings behandlingar på grund av att man här måste gå igenom många faser innan en uttuninng märks. Värmeutvecklingen i huden blir ofta stor när håren sitter så tätt och är så kraftiga att man också får anpassa styrkan på hårborttagnings-behandlingen. Mjukt, fjunigt hår i ansiktet är också svårare att behandla och kan kräva fler behandlingar. I vissa fall avråder man behandling av tunna och fjuniga hår. Detta görs när man är osäker på att hårstrået verkligen kan absorbera tillräckligt med energi för att förstöra dermal papilla (bindvävspapillen).

Behandlingstiden för diod laser-Hårborttagning?
Det beror helt på vilket område som ska behandlas. En överläpp tar endast ett par minuter, medan armhålorna tar ca 5 min. Har man dessutom rakat innan behandlingsområdet så vinner man ytterligare tid.

 Hur går behandlingen till med hårborttagning med diodlaser?
För att du inför Hårborttagnings-behandlingen ska få mer ingående information bokas alltid en tid för konsultation som är kostnadsfri på din klinik. Laser/hudterapeut går då igenom behandlingen steg för steg. Ibland görs ett test på ett begränsat område för att man skall få känna hur det känns, se hur effekten blir när håren ramlar av eller för att se om behandlingen fungerar på just dina hår eller din hud. Efter utvärdering av testet så kan dina behandlings-tillfällen påbörjas.

Diodlaser bygger på en ny laser scanning teknik som scannar och kyler ner huden innan laser strålen aktiveras. 

Man ligger bekvämt på en behandlingssäng under hela hårborttagnings-  tiden. Du får bära skyddsglasögon under hårborttagningen för att säkerställa att laser inte irriterar dina ögon.

Det är viktigt att man har en dialog med laser/hudterapeuten och talar om ifall något känns obehagligt. Hårborttagnings-behandlingen utförs sedan omsorgsfullt av utbildad personal. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme.

Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln. Därmed kan inte nytt hår bildas igen.

Vilka är kontraindikationerna på Diod laser-hårborttagning?

 • Tidigare hudtumör (melanom, skivepitelcancer och basaliom)
 • Diabetes typ 1
 • Svår diabetes typ 2
 • Graviditet och amning
 • Keloidtendens och hypertrofisk ärrbildning
 • Pågående infektion i behandlingsområdet
 • Melasma / Kloasma
 • Inte nära ögon
 • Inte över tatueringar eller permanent make-up
 • Medicinering med fotosensitiva läkemedel som roaccutan/akne
 • Tidigare reagerat med hyperpigmentering (t.ex vid ärr eller brännskada)
 • Solbränna
 • Stora åderbråck
 • Ej direkt över läppar eller bröstvårtor

Om jag har en tatuering och vill ta bort hår i tatueringen, fungerar det?
Huden är mättad med pigment och färg i en tatuering och i permanent make-up. Vissa färger innehåller olika metallämnen. Ljuset söker sig till allt pigment som är mörkare än omgivande hud, och reaktionen kan bli väldigt kraftig för en hårborttagning. Man skall aldrig behandla över eller för nära en tatuering eftersom  du kan få en brännskada på behandlingsområdet. Diodlaser hårborttagningen är inte lämpat för att ta bort tatueringar, utan till detta används en annan typ av maskin.

Jag har inåtväxande hårväxt, kan man behandla dem med Diodlaser ?
Ljuset går ner i hudens olika lager, upp till 5 mm och absorberas av det melanin det stöter på. Man kan behandla inåtväxande hår lika effektivt som andra hår, förutsatt att håren innehåller melanin, ej är för tunna och befinner sig i den växande fasen.

Vad händer om jag solar före diodlaser hårbottagning?

Har man vistats i sol eller solarium så har man aktiverat sitt melanin i huden och melaninhalten ökar. I samband med detta ökar risken för brännskada betydligt. Man skall helst vara så blek som möjligt, och inte ha solat på minst 4 veckor innan en diodlaser hårborttagning.

Vad kan man förvänta sig efter en diodlaser -hårborttagning?
Direkt efter din Diodlaser hårbottagning  kan huden kännas varm och du kan få en lätt rodnad. Man kan ibland uppleva en lätt stickande känsla. Detta är ett tecken på att laser hårborttagningen varit effektiv och detta avtar inom några timmar och huden normaliseras. Oftast känner man inget obehag efter diodlaser hårborttagningen och du kan utan problem fortsätta med dina vanliga aktiviteter.

När ser man resultat efter en Diodlaser-Hårborttagning?
Ofta fortsätter håren att växa ett par dagar efter Diodlaser-hårborttagningen eller så stannar de av. Håren lossnar på hårbottagningsområdet efter ca 2-3 veckor, när den lilla hårresarmuskeln släpper resterna av det som ligger kvar i hårsäcken. Då först kan man se det färdiga resultatet av en diodlaser hårbottagningen. Vilande hårsäckar påverkas inte av hårbottagningen utan bildar nya hår som vanligt. Man kan därför få hår på hårborttagningsytan igen, men då är det nya hårsäckar som hamnat i växande fas (anagen), dessa strån syns som sporadiskt utspridda strån. Efter ca 1 till 1,5 månad är det dags för nästa hårborttagningstillfälle med laser . (På vissa väldigt kraftiga hårstrån kan man direkt se en effekt på att håren nästan skjuter ut ur huden och blir som små svarta brända strån, doften är typisk för bränt hår. Då ser man direkt att håret lossnat). Det bästa sättet att se resultatet av respektive hårborttagnings-behandling är att låta håren växa för att sedan lossna inom ett par veckor. De hår som fortsätter att växa ger en tydlig gräns på vad som behandlats och ifall något missats. Opera Kliniken erbjuder en efterkontroll av det behandlade områden med laser. 

Varför skall jag välja Diod-hårborttagnig istället för IPL?

 • Dioden vi har är den senaste metoden för hårborttagning.
 • Säker och  stor behandlingsyta kan behandlas
 • I stort sätt Smärtfri hårbottagning med diodlaser
 • Inbyggt Cryo kylning laser prisman 
 • Kortare behandlingstid med Diodlaser

Fettreducering med Ultraljud – Den Moderna Vägen till En Slankare Kropp

Drömmer du om en slankare figur utan att behöva genomgå invasiva operationer? Då är fettreducering med ultraljud den perfekta lösningen för dig. Denna innovativa metod har snabbt blivit populär tack vare dess effektivitet och icke-invasiva natur. Läs vidare för att upptäcka hur fettreducering med ultraljud kan hjälpa dig att nå dina kroppsmål.

Vad är Fettreducering med Ultraljud?

Fettreducering med ultraljud, även känd som ultraljudskavitation, är en avancerad kosmetisk behandling som använder högfrekventa ljudvågor för att bryta ner fettceller i specifika områden av kroppen. Denna teknik är ett utmärkt alternativ till traditionell fettsugning eftersom den är smärtfri, säker och kräver ingen återhämtningstid.

Hur Fungerar Ultraljudskavitation?

Ultraljudskavitation fungerar genom att rikta högfrekventa ljudvågor mot fettcellerna i det behandlade området. Dessa ljudvågor skapar mikroskopiska bubblor inom fettcellerna, vilket leder till att cellmembranen bryts ner och fettet frigörs. Det frigjorda fettet omvandlas sedan till glycerol och fria fettsyror, som kroppen naturligt eliminerar genom lymfsystemet och urinvägarna.

Fördelar med Fettreducering med Ultraljud

 1. Icke-invasiv - Inga nålar, snitt eller kirurgiska ingrepp krävs.
 2. Ingen Återhämtningstid - Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.
 3. Snabba Resultat - Många ser märkbara resultat efter bara några få behandlingar.
 4. Smärtfri Behandling - Ultraljudskavitation är praktiskt taget smärtfritt och kräver ingen bedövning.
 5. Säker och Effektiv - Behandlingen är kliniskt testad och anses vara säker med minimala risker.

Vem är en Bra Kandidat för Ultraljudskavitation?

Ultraljudskavitation är lämplig för personer som vill reducera fettdepåer i specifika områden som magen, låren, höfterna, armarna och midjan. Det är dock viktigt att notera att denna behandling inte är en viktminskningsmetod utan snarare en kroppsformande procedur. Den bästa kandidaten är någon som är nära sin idealvikt men vill bli av med envisa fettansamlingar som inte svarar på diet och träning.

Förberedelser och Eftervård

Innan behandlingen bör du dricka mycket vatten för att hjälpa kroppen att eliminera fettcellerna efter ultraljudskavitationen. Undvik tunga måltider och alkohol minst 24 timmar före behandlingen. Efter behandlingen rekommenderas det att du fortsätter att dricka mycket vatten och håller en hälsosam kost och regelbunden träning för att maximera resultaten.

Kundupplevelser

"Mina resultat efter ultraljudskavitation är fantastiska! Jag har kämpat med envisa fettdepåer på magen i åratal, men efter bara några behandlingar märkte jag en stor skillnad." - Anna K.

"Ultraljudskavitation har verkligen hjälpt mig att forma min kropp på ett sätt som träning och diet aldrig kunde. Rekommenderar starkt!" - Johan L.


Avslutande Tankar

Fettreducering med ultraljud är en modern och effektiv metod för att bli av med oönskat fett och forma kroppen. Om du letar efter en säker och smärtfri behandling som ger snabba resultat, är ultraljudskavitation definitivt värt att överväga. Kontakta en certifierad klinik idag för att boka din konsultation och ta det första steget mot en slankare och självsäkrare version av dig själv.


Hårprodukter från WHY NOT - Upptäck Våra Exklusiva Hårvårdsprodukter

Letar du efter högkvalitativa hårprodukter som ger ditt hår den omsorg det förtjänar? Då har du kommit rätt! WHY NOT erbjuder ett brett sortiment av exklusiva hårvårdsprodukter som är designade för att ge ditt hår näring, glans och volym.

Varför Välja Hårprodukter från WHY NOT?

 1. Naturliga Ingredienser - Våra hårprodukter är formulerade med naturliga ingredienser som stärker och skyddar ditt hår. Inga skadliga kemikalier, bara ren kärlek för ditt hår.

 2. Professionell Kvalitet - Används av frisörer och stylister. WHY NOT hårprodukter är kända för sin professionella kvalitet som ger salongresultat hemma.

 3. Brett Sortiment - Oavsett din hårtyp eller dina behov har WHY NOT den perfekta produkten för dig. Från schampo och balsam till hårinpackningar och stylingprodukter – vi har allt du behöver för att skapa den perfekta hårvårdsrutinen.

Våra Populära Hårvårdsprodukter

 • WHY NOT Volymgivande Schampo - Få fylligare och starkare hår med vårt volymgivande schampo. Perfekt för tunt och livlöst hår.

 • WHY NOT Fuktgivande Balsam - Återfukta och mjukgör ditt hår med vårt näringsrika balsam. Idealisk för torrt och skadat hår.

 • WHY NOT Hårinpackning med Keratin - Ge ditt hår en intensiv behandling med vår keratinberikade hårinpackning. Stärker och reparerar håret inifrån och ut.

 • WHY NOT Stylinggel för Stadga och Glans - Skapa fantastiska frisyrer med vår stylinggel som ger både stadga och glans utan att tynga ner håret.

Tips för Att Maximera Fördelarna med WHY NOT Hårprodukter

 1. Använd Regelbundet - För bästa resultat, använd våra produkter regelbundet och följ en rutin som passar din hårtyp.

 2. Kombinera Produkter - Kombinera olika produkter från WHY NOT för att skräddarsy din hårvårdsrutin efter dina specifika behov.

 3. Skydda Ditt Hår - Använd värmeskyddande produkter när du stylar ditt hår med värmeverktyg för att förhindra skador.

Kundrecensioner

"Jag älskar WHY NOT

volymschampo! Det har verkligen gjort en stor skillnad för mitt tunna hår." - Maria S.

"Det fuktgivande balsamet är fantastiskt! Mitt hår känns så mjukt och återfuktat efter varje användning." - Erik L.


Utforska vårt fullständiga sortiment av hårprodukter och hitta dina favoriter i vår webbshop idag! Ge ditt hår den omsorg det förtjänar med WHY NOT.


Just nu får vi många frågor om:

Hårborttagning Underliv.

Ta bort hår i underlivet är en väldigt populär behandling då man tar bort sitt hår permanent med hjälp av laser.

I de intima regionerna är det ofta individuellt hur mycket hår man vill ha och var. Med laser kan vi aldrig helt garantera raka linjer men vill man spara några delar med hår går det utmärkt. Priser finnes vid bokningssidor vid både Timma och Bokadirekt.
Vill du veta mer bokar du en kostnadsfri konsultation.

Normalt utförs behandlingarna för underliv med cirka 4 månaders mellanrum, detta för att håret växer i olika faser.

INNAN & EFTER BEHANDLING:

Innan behandling får du ej: Ätit antibiotika eller kortison, inte använt brun utan sol eller retinol på 1vecka, vara gravid/ammande. Du skall även vara ”ditt ljusaste jag”, ingen färg från solen/solarium.

Efter behandling samma dag får du ej basta, träna eller ta varma bad. Du ska undvika solen & komplettera med SPF i ca 2 veckor i området!
Har du gjort en brasiliansk laser, ska du avstå från samlag 2v efter behandling. 

Permanent hårborttagning i Uddevalla

Permanent hårborttagning med laser är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår, och eliminerar oönskad och generande hårväxt permanent. För dig som söker permanent hårborttagning är alltså vår laser-hårborttagning ett bra alternativ för att ta bort hår permanent.

Salong10 som du hittar hos HÖRNET erbjuder effektiv hårborttagning i Uddevalla senaste tekniken Diodlaser, hos oss kan du göra permanent hårborttagning med laser till ett bra pris från 1090 kr. Välkommen till vår klinik för laser-hårborttagning i Uddevalla! Bokar du in dina besök före 15/5 får du 20% rabatt på alla behandlingar du bokat framåt. 

Effektiv och permanent hårborttagning

Att lasra bort hår ger nästan alltid bättre resultat än IPL-system. Anledningen till det är att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast de våglängder som är optimerade för effektiv, permanent hårborttagning.

Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden. Vår laser är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar. Med hjälp av tre olika våglängder i samma munstycke når vi ett ännu bättre resultat än tidigare med vår laserhårborttagning.

Hur fungerar hårborttagning med laser?

Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° C och förstör de hårproducerande cellerna.

För att få en effektiv behandling och ett optimalt resultat när du vill ta bort hår krävs att hårsäckarna uppnår rätt temperatur. Det är därför viktigt att anpassa styrkan i förhållande till hud- och hårfärg.

Laser-hårborttagning är säkrare än andra hårborttagningsmetoder

Jämfört med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskador liten med vår laser-hårborttagning. Handenhetens inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen, medan temperaturen i hårrötterna inte påverkas.

Laser hårborttagning - Pris från1090kr/tillfälle

4 snabba:
Metod: Marknadens bästa laser

Fördelar: Närmast smärtfritt

Behandlingstillfällen: 6-8 behandlingar

Tid mellan behandling: 4-8 veckor

Ultraljudskavitation – fettborttagning med ultraljud

Med hjälp av ultraljud kan du få magiska slutresultat, jag jobbar med ett behandlingskoncept som innehåller stegen:
IR+ RF+ Ultraljud + IR/ Dermomassage. 

Få samma effekt och resultat som en fettsugning utan kirurgiskt ingrepp. Fettborttagning med ultraljud är den mest effektiva och nyaste framsteget inom fettreduceringen

Är det sant att ultraljud kan reducera fett permanent?

För människor som hör ordet ultraljud så tänker man på ultraljud som används i medicinsk diagnosiskt syfte, men för många är det även ofattbart att med hjälp av ultraljud kan man gå ner i vikt. Men det handlar om två olika behandlingar!

Fettborttagning med ultraljud är en behandling som man inte behöver genomgå en operation utan med hjälp av ultraljudet som styrs av en data förs vågor med hög prestanda in i vävnaderna på behandlingsområdet och skapar små mikro bubblor.

När dessa små mikrobubblor exploderar förekommer tryckförändringar, med hjälp av tryckförändringarna så faller de lokaliserade fettcellerna sönder. Fettet och andra nedbrytningsprodukter blir flytande och flyter genom lymfsystemet till levern (metabolism) där nedbrytningen sker som sedan försvinner med urinet från kroppen.

Hur fungerar fettborttagning med ultraljud?

Kavitation (gas och bubbelbildning) är ett fysiskt fenomen som uppstår när ett ämne övergår från en flytande fas till gas med hjälp av tryckfall. Under processen skapas det mikrohålrum (bubblor) av ultraljudet som växer ända tills de faller isär. När bubblorna spricker avger de chockvågor som förs in i vätskan som stimulerar aktiviteten mellan adipocyterna (fettcellerna) och den intercellulära vätskan som finns mellan cellerna och därmed stör skyddet som finns runt omkring fettcellerna.

Stora energivågor skapar mikrobubblor i fettcellerna och i celluliterna vävnader som går igenom flera olika faser som gör att de växer och blir mindre och till slut exploderar de och frigör vatten samt fett.

Gas- och bubbelbildningen sker i kroppen, i bindvävnaderna. Från de små bubblorna som spricker skapas energivågor som gör att fettcellerna förstörs på ett kontrollerat sätt. Vågorna pulserar och förstör selektivt fettcellerna i kroppen utan att skada vävnader eller andra organ i kropp eller vävnader, blodkärl och nerver. Stora energivågor med ultraljud fokuserar på behandlingsområdet vilket leder till att fettcellerna förstörs.

Best Weight Loss Program - Hit Your Goals in 16 Weeks

Fettsugning eller fettborttagning med ultraljud?

Eftersom antalet fettceller finns där redan finns födsel så blir som inte fler därför kan fettborttagning med ultraljud ge samma effekt och resultat som en fettsugning eftersom det kommer inte komma nya fettcellerna i stället för de som förstörts. Detta ger resultatet att man har mindre chans att få tillbaka fettet på behandlingsområdet eller gå upp i vikt på området.

Vad känner du under behandlingen?

Behandlingen är smärtfri och säker. 

När effekten från kavitationen börjar så kan man känna en viss värme, men denna värmen är smärtfri och skapar inte obehag.

Denna revolutionerande nya metoden är självständig med sin effektivitet och kan användas med maximal säkerhet.

Lämplighet:

 • borttagning av samlat fett
 • behandling av celluliter
 • hjälp med vikten och åtstramning av huden
 • hjälper att forma kroppen
 • förbättrar lymfcirkulationen och minskar ödem
 • lyfter hängande hud

Resultat:

För det mesta så hjälper behandling till med ett synligt och hållbart resultat. Kavitationen förstör effektivt fettcellerna under huden, detta gör att man redan efter första eller andra behandlingen kan känna och se skillnaden genom viktminskning. Celluliterna blir mindre märkbara.

Förändringar sker även under flera dagar anledningen till detta är att kroppens reningsfunktion jobbar och samtidigt som kroppen rensas från de nedbrutna fettet, så blir det mer synlig förändring på behandlingsområdet.

Vem är fettborttagning med ultraljud rekommenderat för?

 • för dig som inte ser förändringar med hjälp av idrott
 • om du vill ha en start för viktminskning
 • om vågen inte rör på sig
 • om du har svåra celluliter som inte försvinner
 • om du haft estetisk kirurgi men din kropp varit
 • osymmetriskt före/efter
 • för kvinnor och män mellan 25-55

Vem får inte utföra behandlingen?

 • personer som har mer än 1,5 cm fettlager på behandlingsområdet
 • är gravid
 • har pacemaker
 • feber eller inflammation på behandlingsområdet
 • ammar
 • problem med cirkulationen i kroppen
 • hudsjukdomar på behandlingsområdet

Hur länge håller resultatet av behandlingen?

Volymen av fettcellerna kan snabbt återkomma om man äter allt för mycket mat med hög fetthalt och mycket kolhydrater. Om man tränar och äter nyttigt igen så kommer fettcellerna att minska tillbaka till det normala.

Fettcellerna försvinner inte ur kroppen som man äter nyttigt under livet eller om man går upp i vikt så förökar sig inte cellerna eftersom antalet fettceller är redan föreskrivet i kroppen. Om man kan få bort fettceller ur kroppen så kan man förhindra att de ska förstoras i framtiden.

Behandlingstid och omgångar

En kur består av 1-6 behandlingar och kan göras var 5-7 dag. Det är också Mycket individuellt. Hur sköter du eftervården? 

Vad händer efter behandlingen?

Om man är ute efter ett hållbart resultat efter behandlingen så är det bra att följa dessa riktlinjer:

 • du bör inte inta socker och kolhydrater i kroppen de följande tre dagarna efter behandlingen
 • man ska dricka mellan 2-2,5 liter vatten om dagen 
 • rekommenderat att röra på sig 30-60 minuter per dag, det kan vara att träna eller ta en promenad
 • det är bra om man vilar kroppen mellan 5-7 dagar så att kroppen kan återställas och får tid på sig att rensa kroppen från fetter och slaggprodukter
 • rekommenderat att utföra en medelhavs diet som består av färska grönsaker, frukter, fisk, kött och mejeriprodukter med låg fetthalt, kvarg, ägg och måltider med lite fett i .

För att få ett bra resultat så hänger det mest på kunden dess förutsättningar och samarbetsvilja. En kur på 1-6 behandlingar resulterar för det mesta med att man går ner en till två storlekar i kläderna.

Bäst viktminskning metod i Välden. Vad kostar fettreduceringen? Hur kan man reducera fettet? Kan man minska fettet rund magen?

Resultatet av behandling:

 • hållbart fettborttagnings effekt
 • intensiv cellulitbehandling
 • tajt och elastisk hud
 • smala lår, tajt mage och välformade höfter

Jag välkomnar nu behandlingen hårborttagning med laser!

Lanseringserbjudandet är fullbokat! Boka före 15/5 för att ta del av 20% rabatt vid varje behandlingstillfälle. Priser och information www.salong10.se vidare till bokningssida. 

Nedan följer lite information om hårborttagning med laser. Skillnaden mellan LASER och IPL och varför laser normalt är effektivare vid permanent hårborttagning och reducering av ytliga blodkärl.

Vi får otroligt mycket frågor av kunder angående laser och ipl. Många kommer också till oss och tror att de gått på laserbehandlingar då de egentligen varit på ipl. Det tror jag beror på att marknaden är så stor och det är svårt att veta vad man egentligen går på för behandling. Många använder falsk marknadsföring. Senast idag såg jag att man annonserade ut en tjänst för en hudterapeut som skulle få lära sig "laservård" med en Cellox20, vilket inte är laser utan ett IPL system. Mycket sådant här förekommer överallt i skönhetsbranschen.


Dock, om man ger det lite tid och läser en del oberoende forskning som gjorts i ämnet permanent hårreduktion, så får man fram en del fakta som är intressant. Vi har också många som har gått på reducerande hårborttagningsbehandlingar som inte vet vad de gjort för slags behandling tidigare. Vi förklarar och svara på frågor i den mån vi har tid på mail, telefon och när kunder kommer på konsultation/behandling hos oss.

Om behandlingen-Vad är permanent hårborttagning med laser?
Laser är ett riktat, koncentrerat ljus. Vid en estetisk laserbehandling används laserteknik för att omvandla ljus till värme, som åstadkommer förändringar i hårsäckarna och gör att håret slutar växa. Hur många behandlingar krävs? För att permanent ta bort oönskad hårväxt på kroppen eller i ansiktet krävs en serie på mellan sex och åtta behandlingar för att motverka samtliga stadier av hårets återväxt.

Det hår som ska tas bort bör rakas eller klippas av innan behandlingen påbörjas för bästa resultat. Viktigt att tänka på är att inte vaxa, plocka eller bleka håren på sex veckor före en behandling, eftersom lasern endast “tar” på hårsäckar som innehåller hårstrån med mörkare pigment i.

Ta bort håret i växtfas.

Allt hår på vår kropp har tre olika faser. Växt-, avstötnings- samt vilofasen och varje hårstrå lever sitt eget liv. Om det inte vore så skulle vi vara väldigt håriga vissa perioder och hårlösa andra. När det gäller hårborttagning så kan vi bara ta bort håret som är i en växtfas.Det är då håret har kontakt med hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns som vi ska förstöra. När håret är i avstötningsfasen finns ingen kontakt med hårsäcken som då är på väg in i vilofasen. Vilofasen varierar dessutom på vår kropp. I ansiktet är den bara några veckor, medan vilofasen för benen kan vara flera månader.

Skonsam behandling Laserpulserna kan kännas som små stick men i övrigt är behandlingen skonsam och inte speciellt smärtsam. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur stort område som ska behandlas, och ett mindre område tar endast några få minuter.

Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på var på kroppen behandlingen ska utföras, och vilken hår- och hudtyp du har. Vanligtvis krävs fyra, sex till åtta behandlingar för att nå ett fullgott resultat och det ska helst gå fyra till tolv veckor mellan varje behandlingstillfälle beroende på vilket område som behandlas.


Nålfritt ansiktslyft!

Upplev förtrollningen av nålfri mesoterapi, en banbrytande procedur som förfinar din hud utan nålar.
Genom milda elektriska strömmar transporteras livgivande serum och cocktailer till djupa hudlager, med omedelbara effekter som ansiktslyftning, hudförbättring och regenerering.

30% prova på rabatt för behandling som bokas och genomförs i april 2024. Ordpris 2290kr. Bokas här: 

Denna behandling vänder sig mot en rad hudproblem, från anti-aging och aknestöd till ärr-reduktion och cellulitbekämpning. 
Upplev vitalisering av hud som skadats av dåliga vanor, solning eller rökning, samtidigt som produktionen av kollagen och elastin stimuleras för naturlig hudförnyelse.  
Nålfri mesoterapi kan inte orsaka blåmärken och hudskador.

Effekter:
Behandlingens effekt beror på vilka cocktails/ampuller som användes under proceduren. - Omedelbar ansiktslyftning - Förbättrar hudtonen - Hudföryngrande och regenererande - Syresätter och ger näring till vävnader - Skulpterande effekt Ytterligare: - Anti-aging behandling - Akne och rosacea stödjande behandling - Minskning av ärr och bristningar - Reduktion av hypopigmentering och depigmentering - Celluliter och fettbekämpning - Vitalisering av huden skadad av dåliga vanor, solarium, rökning, etc. - Stimulerar produktionen av kollagen och elastin och naturlig hudförnyelse - - håravfall
Kontraindikationer: • Hudsjukdomar: bakteriella, virala och svamp • Mekanisk skada på huden • Otillräcklig blodcirkulation • Feber, svaghet och avmagring av kroppen • Osteoporos • Epilepsi • Allergi mot ingredienserna som används i produkterna, fråga mig. • Närvaro av pacemaker, ortodontisk tandställning, proteser etc. • Vensjukdomar

Välkommen med din bokning! 

Ny behandling på menyn!
Fettreducering med ultraljud.  Behandla dubbelhaka, buk, lår, rygg.. 

Jag har presenterat en ny behandling på menyn & för att förklara lite kring den kommer här alldeles nytt inlägg. 

För dig som vill se resultat på specifika områden på kroppen tex kärlekshandtag, mage, insida/utsida lår & rumpa, finns en beprövad teknik, (den är ny för mig) men inte ny på marknaden. 

Den kraftfulla synergin av radiovågor & kavitation har möjlighet att penetrera långt ner i huden och påverka de djupa delarna av dermis och det subakuta fettlagret. 
Med hjälp av radiovågor värms dermis upp till mellan 60-70 grader celsius och nya kollagen och elastin fibrer bildas och befintliga stramas åt.

Radiovågorna dränerar fettcellerna och ultraljudet löser upp cellmembranet runt fettcellerna, som sedan frigörs på vatten, gifter och fett. Cellmembranet läker sedan ihop och fettet förbränns sedan naturligt i kroppen.

Fördelen med att förbränna/frisläppa fettet med denna metod är att man kan punktförbränna och förbränna fettet där man vill ha bort det och inte frisätta fett på andra delar av kroppen som sker när man tränar som vanligt. När man tränar på gym exempelvis måste fettet först frigöras från fettcellerna och sedan förbrännas men med fettreducering med RF och Ultraljud frisätts fettet under själva behandlingen och måste sedan endast förbrännas.

Resultatet blir en mer välformad kropp men en mjukare fastare hud. Eftersom detta är en naturlig process tar det mellan 2 – 6 månader innan det slutgiltiga resultatet infinner sig.  Med hjälp av radiovågorna får du samtidigt en fastare, mer uppstramad hud.

För att hjälpa kroppen att förbränna det frigjorda fettet rekommenderar jag att du tar en powerwalk direkt efter din behandling samt följer de råd du får hos mig. 

Behandlingar för fettreducering rekommenderas i kur 4–8 behandlingar och ca 1-4 veckor mellan varje behandling.

Det finns kontraindikationer som du behöver läsa på noggrant. Liksom alla behandlingar kan den vara skadlig om du inte är fullt frisk. Jag förbehåller mig rätten att neka en behandling på plats. 
Hälsoformulär ska vara genomgått innan behandling, och du bokar av di tid senast 1 dygn innan behandling om du ser att du inte kan genomföra den pga kontraindikationer.

REA så länge jag är ny på behandlingen, sedan gäller ordinarie pris.  :) - Begränsat antal platser. 

Kontraindikationer:
Ultraljud Liposuction:
● Graviditet och amning● Cancer (upp till 5 år efter behandling)● Hjärtsvikt, högt blodtryck● Virus- och bakteriesjukdomar i huden,● Feber, svaghet, osteoporos● Närvaro i behandlingsområdet metallisk● Främmande kroppar och implantat● Epilepsi, multipel skleros● Menstruation, komplikationer av diabetes● Hjärtklaff, onormal leverprofil

Radiofrekvens (RF) (OBS sista steget i behandlingen är antingen RF eller Dermomassage- RF för uppstramning av huden Dermomassage för kicka igång lymfsystemet
● Bakteriella infektioner: impetigo contagiosa, stafylokocker, sycosis● Virusinfektioner: vårtor, herpes, molluscum contagiosum● Svampinfektioner● Flegmonös akne● Cancer (upp till 5 år efter avslutad behandling)● Graviditet och amning● Feber och säsongsbetonad smittsam● Förstörelse av det sensoriska● Mentalsjukdom● Epilepsi● Hjärtsjukdom

Dermomassager- avslutande steg efter Ultraljudssteget- för att starta igång lymfsystemet kroppens egna reningsprocess:
● Hudinflammation● Hudskador● Blödningstendens och bildandet av ekkymoser (blåmärken)● Brutna kapillärer● Hjärtsvikt● Feber, svaghet● Hypertoni● Graviditet● Cancer
OBS vid behandling av dubbelhaka gör inte Dermomassage, endast då RF efter ultraljudssteget,Det är dags föööööööör puderskolan!

Varför ska jag använda puder?
SVAR: För att det är en supersmart produkt med många användningsområden! Det binder, mattar ner och förlänger din foundations hållbarhet och fräschör. Det gör även ditt osminkade ansikte sidenmatt och förminskar synliga porer.

Hur applicerar jag puder bäst?
SVAR: Det beror på om du använder löspuder eller kompaktpuder. En stor puderpuff passar bra för löspuder, eftersom den ger en lagom dos puder. En puff ger också din hy ett sammetslent resultat medan en puderborste ger ett mer transparent resultat. Kompaktpuder kan appliceras med en platt puff eller en puderborste. Behöver du applicera puder runt munnen och i ögonvrån passar en liten concealerborste bra.

Jag har hört att puder framhäver fina linjer, är det sant?
SVAR: Ja, när det gäller gamla pudervarianter. Dagens moderna puder är smidigare och många av dem innehåller ingredienser som faktiskt döljer fina linjer. En del puder har också en del skimmer i sig, som ger ditt ansikte en fräsch lyster.

Vilken pudernyans ska jag välja?
SVAR: Puder handlar snarare om att ge din hy textur än färg. Välj därför helst en transparent nyans utan pigment eller ett puder som ligger så nära din egna hudton som möjligt. En för ljus färg gör att ditt ansikte ser onaturligt blekt och pudrig ut medan en för mörk färg ger ett tungt och kompakt utseende. Har du en rosa underton i huden, satsa på ett puder i kalla, rödrosa nyanser. Har du gul underton passar du bäst i puder i varma, gula nyanser. Är det bara färg du är ute efter, satsa på rouge eller solpuder och kombinera dessa med ditt vanliga puder.

Vilken pudertyp ska jag välja?
SVAR: Löspuder, kompaktpuder och kulpuder appliceras över foundation. Skimmerpuder är också sista steget när det gäller ditt underlag, men det formar också ansiktet och ger lyster. Cremepuder är ofta foundation och puder i ett och passar bra för en lätt vardagssmakeup. Är du solbränd, skippa gärna puder helt och hållet eftersom det kan få din hy att se grå ut. Satsa hellre på en färgad dagcreme med mattande effekt.

Hjälp, min hy ser bara kakig och flakig ut!
SVAR: Din hy är troligen för torr. Se till att du först återfuktar ditt ansikte med en bra fuktighetscreme innan du applicerar puder. Men applicera inte för mycket dagcreme tillsammans med foundation, eftersom det också kan ge samma kakiga effekt. Lagom är bäst, så prova dig fram. Är du osäker, koncentrera ditt puderapplicerande på t-zonen (panna, näsa och haka) och undvik dina kinder helt och hållet.

Hitta rätt pudertyp för dig!

Löspuder – passar dig som använder mycket makeup. Används efter foundation som gör att sminket sitter bättre. Ger silkeslen lyster och snygg finish.
Kompaktpuder
 – Passar det lätt sminkade eller osminkade ansiktet. Perfekt i akutsituationer för att fräscha upp redan färdig makeup.
Cremepuder
 – för dig som vill ha ett mer täckande resultat. Fungerar som foundation och puder i ett och
Kulpuder
 – Används ofta bäst som lysterförhöjare i ett redan sminkat ansikte. Innehåller ofta skimrande pigment, som ger ett festligare resultat.
Skimmerpuder
 – Används som lysterförhöjare i ett redan sminkat ansikte. Appliceras ofta på kindbenen som highlighter.

Fråga oss om du inte hittar rätt puder här i webbshopen <3 Vilka är dina utmaningar i år? MÅl?

Hoppas att ditt 2024 börjat awesome, och att du prioriterar upp dig själv på listan, skincare is selfcare!  
Vi har skaffat TIKTOK, något vi kanske inte riktigt trodde att vi skulle göra, så en riktig utmaning!  ;) Följ oss gärna där med. 

2024 är även året som vi introducerat digitala utbildningar, det är helt nytt för oss så därför har vi även ett GRYMT erbjudande som du bör ta del av :) Bli certifierad inom lash eller browlift, eller varför inte både och? 
Vi har utbildat sedan 2019, och flera av våra elever har idag egna salonger. Vi älskar skönhetsvård, utbilda och om du bara har intresset så lovar vi att ge dig all den kunskap du behöver. 

Läs mer om utbildningarna här:  PS, du beställer i webbshopen och vi samarbetar med Klarna kring betalningen. 

Gott nytt år! 

Vi tackar för iår och önskar er ett fantastiskt avslut på 2023, och välkomnar 2024. 

Vi fortsätter att göra det vi gillar mest, att hjälpa er med rätt anpassad hudvård, hårvård och skönhetsbehandlingar. För det är Du värd. 

2024 kommer att bjuda på flera nya behandlingar i utbudet. Hoppas att ni ska gilla dem lika mycket som vi. 🥰💝

Hälsn Jessika & Ida 

KOSMETISK TANDBLEKNING

Hur funkar det?

MightySmiles tandblekning med MightyPearl gel är totalt 3x10minuter. Vi använder oss av kallt LED-ljus. Lampan i sig bleker inte tänderna och avger inte heller värme utan är skonsam mot tänderna. Lampans funktion ihop med MightyPearl gelen aktiverar blekningsprocessen . Efter behandlingen har du 2-9 nyanser vitare tänder.

Är tandblekning farligt?

Tandblekning med MightySmile är helt ofarligt. Mightysmile följer Svensk och Europeisk lag. Produkterna följer även läkemedelsverket regler då Mightysmiles tandblekningsgel MightyPearl ej innehåller väteperoxid i sig utan endast frisätter <0,1% väteperoxid.

MightyPearl gel är även Ph neutral och är därför skonsam mot emaljen.

Frisättning av upp till 0,1% väteperoxid är gränsen till vad salonger får använda, frisättning över 0,1% upp till 6% väteperoxid får endast utföras av tandläkare. Över 6% är enligt EU:s kosmetiklag olagligt, skadligt och får inte användas i kosmetisk tandblekning.

Vad missfärgar tänderna?

Alla människor har olika ton på sina tänder och vanligtvis mörknar det även med åren. Vissa har mörkare tänder redan från födseln.

Missfärgningar orsakas oftast genom mat och dryck och den allmänna munhygienen. Kaffe, te, tobak, vin, soja samt vissa kryddor missfärgar dina tänder.

Andra typer av missfärgningar kan också orsakas av exempelvis slag eller olycka, mediciner och vissa sjukdomar.

När skall man inte bleka sina tänder?

Om du behandlas för rotfyllning eller har hål i tänderna rekomenderas först en avslutad behadling hos tandläkare. Vid graviditet, amning och kemoterapi finns det ingen dokumenterad risk, men man bör följa försiktighetsprincipen. Vi avböjer att bleka tänderna på personer under 18 år. 

Hur länge håller tandblekningen?

Tandblekningens hållbarhet är individuell och påverkas av dryckesvanor, matvanor och munhygien. 

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Med MightySmile når du 2-9 nyanser vitare tänder.

Vad bör man tänka på innan en tandblekning?

Vissa tänder är svårare än andra att bleka. I dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå ditt önskade resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria. 

Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer för att få en tandblekning.

Vad bör man tänka på efter en tandblekning?

Du skall inte äta eller dricka utöver vanligt vatten första timmen efter behandlingen.

Du bör undvika tobak, mat och dryck med färgämnen 48 timmar efter behandlingen då tänderna är mer mottagliga för färgämnen denna tid. Orsaken till detta är att tänderna jobbar för att återställa sin fuktbalans. Håller du inte detta kan blekeffekten försämras eller försvinna helt.

 Boka enkelt här:

Mighty Smile, vår leverantör!

Mightysmile är ledande inom kosmetisk tandblekning med över 200 salonger/kliniker i teamet.

Förebild

Efterbild

RENGÖRING
Varför är det så viktigt att inte slarva med rengöringen?

– Titta på vad som hamnar på ditt ansikte varje dag; solskydd, makeup, primer, smutspartiklar, avgaser, svett och bakterier. Allt det här lägger sig på hudytan och bildar ett lager. Smink idag sitter bättre än någonsin och kan vara svårt att få bort och det här lagret av olika ämnen och produkter kan till slut täppa till dina porer och utvecklas till blemmor. Allt det här kan också göra att dina efterföljande krämer och lyxiga ansiktsmasker inte kan tränga ner i huden och göra sitt jobb ordentligt.

– Huden är också en viktig del av ditt immunförsvar där det yttersta ytskiktet har något som kallas för en syramantel. Den består bl.a. av lipider och fetter och har naturligt ett surt pH-värde, vilket fungerar som ett skydd eftersom mikroorganismer (t.ex. bakterier) inte trivs i den sura miljön.

Kan jag rengöra mitt ansikte med tvål och vatten?

– Nej. Om man felbehandlar huden och använder en vanlig tvål med ett för högt pH-värde så rubbar man den naturliga pH-balansen i huden och på sikt kan huden bli torr och få ett sämre försvar vilket kan leda till en reaktiv och känslig hud.

Hur ska jag då rengöra min hud?

– För att bli riktigt ren och samtidigt bevara hudens egna pH-värde rekommenderar jag att alltid följa en rengöringsrutin. Och beroende på vilken rengöring du använder ser rutinen/stegen lite olika ut. Vår 2fas rengöring innehåller ansiktsvatten och du tar fas 1 den direkt på makeup i torrt ansikte, sedan fas 2, masserar, tillsätter lite vatten, masserar, och sedan sköljer av. 

Medans Cleansing foam masserar du in direkt på torrt ansikte och sedan sköljer av, och kompletterar med ansiktsvattnet Soothing Rose toner. 

För oljig / oren hud (EJ hormonell akne!) använder du en 2in 1 Cleansing gel/ Gel & Tonic. 

Fråga oss, vi hjälper dig gärna. Vi vill att du hittar rätt rutin och får tillbaka din lyster, balans och energi i huden!

Du behöver avlägsna make up, rengöra ansiktet och balansera till rätt pH-värde.

1. Ta bort makeup 

Om du använder smink så använd en effektiv makeup remover. Vilken remover som passar dig beror på hur mycket du sminkar dig och vilken sorts rengöring du gillar. Sminkar du dig mycket på ögon och använder vattenfast mascara ska du använda en eye makeup remover. Använder du foundation, rouge och bronzer så satsa på en 2 in 1 makeup remover som du använder tillsammans med en bomullsrondell (gärna återanvändningsbar) så att du verkligen får med allt. Har du en känslig eller väldigt torr hy, satsa på en rengöringsolja som är mycket mer skonsam.

2. Vattentvätt  

När du tagit bort allt smink så tvätta av ordentligt med en ansiktstvål som har rätt PH- värde och är speciellt anpassad för ansiktet.

3. Balansera 

Neutralisera pH-värdet med ett ansiktsvatten och gör din hud redo för dina krämer.

– Resultatet av en bra rengöringsrutin är en friskare och fräschare hy med mer lyster, mindre synliga torrhetsrynkor, bra pH-balans, intakt syramantel och bättre effekt av dina efterföljande produkter.

Det var allt för idag :) 


Hyaluron pen - Nya Generationens Fillers

Hyaluronpen är en ny trend och revolution i den snabbt växande skönhetsbranschen, vi kan nu gå in i huden med riktiga fillers helt utan nålar!


Fördelar Med Hyaluron pen

 • Icke-invasiv
 • Ingen nålstick
 • Lämnar inga permanenta ärr
 • Smärtfritt
 • Omedelbar effekt
 • Kan använda korslänkade filler upptill 27mg/g
 • Lång hållbarhet ca 6 månader

Resultatet av en enda behandling syns omedelbart och varar mellan ca 6- 9 månader. Hållbarheten påverkas av typ av produkt, kroppens egna ämnesomsättning, rökning, solning, stress mm.

Med hyaluron pen kan vi även tillämpa serum för behandling reducering av dubbelhaka, fettceller, pigmenteringar, acne, kärlreducering och mycket mer.

Vi har utfört tjänsten Hyaluron pen framgångsrikt sedan 2020. Kontakta oss gärna för en konsultation! 

Bilder i vårt Instagram/ FB flöde! 

ROSACEA

Vi rekommenderar alltid att du tar kontakt med oss, våra facials är kostnadsfria och vi kan där komma fram till vad du har för behov just nu. Rodnad och utslag i ansiktet kan vara Rosacea, en kronisk inflammation som oftast drabbar män och kvinnor över 30. 

Här är allt du behöver veta! Nedan är den vanligaste rutinen för dig med Rosacea.      1 Rengöring

Minskar irritationer och rodnad och lindrar klåda. Hudens naturliga skyddsbarriär stärks vilket förbättrar hudens motståndskraft.2 Calming Serum

Cherimoya fruktextrakt
tillsammans med fårticka minskar hudens känslighet, reaktivitet och klåda. 3 Stärk huden

Omedelbar och varaktig lugnande effekt, mjuk balanserad och lugn hud.

Vad är Rosacea?

Rosacea är en kronisk inflammation i huden som ger en känslig hud. Det är lätt att blanda ihop Rosacea med vuxenakne i och med att utslagen kan likna varandra.

Varför får man rosacea?
Anledningen till rosacea är fortfarande okänd och faktorerna är fler än en. Det kan bero på ärftlighet, ett rubbat immunsystem och faktorer i omgivningen.

Vem får Rosacea?
Rosacea är vanligast för personer i medelåldern och både män och kvinnor kan få hudsjukdomen, däremot är det oftast kvinnor som drabbas.

Vilka är symptomen?
Typiskt för Rosacea är en rodnad och rödhet i ansiktet, främst på kinder, näsa och pannan. Men det kan också synas på hals, skalp, bröst och öron. Synliga ytliga blodkärl samt knottror och blåsor fyllda med var kan också förekomma. Huden känns ofta varm och ger en stickande känsla.

Hur behandlar jag Rosacea?
Rosacea går inte att bota permanent, däremot kan symtomen lindras när utslagen bryter ut. Var noga med att använda milda hudvårdsprodukter som är speciellt anpassade för känslig hud och glöm inte solskyddsfaktor! Starka produkter och sol kan trigga Rosacea.

Kan jag minska besvären?
Orsakerna till vad som triggar Rosacea är individuellt. Solljus, stress och alkohol är vanliga triggers av Rosacea. Även kyla och hetta och stark mat kan bidra till att utslagen blossar upp. Därför bör du, om möjligt, undvika detta för att minska besvären.

DOCTOR-BABOR- BABOR TEAM
PS! Tack för att du läste ända hit, här är en rabattkod som ger dig 20% rabatt på hela din order. HV2PEV0


Fler tips här..Hormonell akneRengöring

Bevarar hudens naturliga skyddsbarriär och lipider och stärker hudens eget försvar.Lugnande serum

Förstärkare av immunsystemet och stärker hudens egna försvar, reducerar rodnad, irritation och inflammationer.Stärk huden

Omedelbar och varaktig lugnande effekt, mjuk balanserad och lugn hud.

Hormonell Akne, vad är det? 

Just nu får vi många frågor kring akne och i de allra flesta fallen går aknen att härleda till att det är kroppens hormoner som är orsaken bakom hudproblemen. Men ibland kan det också bero på att man använt fel eller för många produkter som leder till en överbehandlad hud.

– Man tänker att desto starkare desto bättre, men det är oftast tvärtom.
En överbehandlad hudbarriär blir försvagad och mer mottaglig för virus och bakterier.  Låt huden vila från syraprodukter och produkter med retinol och undvik starka syrabaserade produkter som exfolierar eller retinol. Många har som en cocktail hemma i badrumsskåpet som de blandar varje kväll och Retinol som är väldigt populärt just nu är en fantastisk ingrediens, men den passar absolut inte alla.

För att komma till bukt med akneproblem handlar det ofta om att lugna och balansera huden.– Om vi tänker tillbaka 20 år så var det väldigt populärt med Clearasil som egentligen bara gick ut på att torka ut huden, det försvagar hudbarriären. Men det är viktigt att hitta en balans, ha bra rengöring, återfuktning och punktmarkera om man har akneproblem.

Uppstår när hormonerna förändras..

Hormonell akne är alltså finnar som uppstår när hormonerna förändras i kroppen. När förändras hormonerna? Att du har skiftande hormonhalter är helt naturligt, både vad gäller din menscykel men också när du använder p-piller, blir gravid eller träder in i klimakteriet. När vi kvinnor blir äldre, inte minst i samband med klimakteriet, minskar halterna av östrogen och progesteron vilket ger en högre halt av testosteron som i sin tur kan orsaka förstorade porer och finnar. Stress kan också orsaka att du får förändrande hormonhalter i kroppen, inte minst på grund av stresshormonet kortisol som har en talgökande produktion vilket i sin tur kan ge akne. Hormonell akne kan med andra ord uppstå hos både kvinnor och män. Hos oss hittar du ett noga urval av ansiktsvård och makeup om kan hjälpa dig att behandla och motverka hormonell akne, både vad gäller rengöring, dagkräm, sminkborttagning och punktbehandling. 

Välkommen att handla passande produkter för hormonell akne eller övrig hudvård i salongens butik eller online!

● Hormonell akne uppstår när hormonerna i kroppen befinner sig i obalans
● Hormonell akne kan bero på mens, p-piller, graviditet och klimakteriet
● Hormonell akne kan även utlösas av stress
● Både kvinnor och män kan få hormonell akne

Vad är skillnaden mellan hormonell akne och “vanlig” akne?

“Vanlig” akne uppstår främst i tonåren medan hormonell akne uppstår under ditt vuxna liv. De kan påminna om varandra men det kan också vara svårt att veta vilka finnar som är “vanliga” och vilka som är hormonella. Finnar kan uppstå där du har porer (vilket är över princip hela kroppen) men hormonell akne har en tendens att främst uppstå på halsen, käklinjen, kinderna och hakan. Hormonell akne visar sig också ofta som mer djupgående finnar med röda och ömmande finnar eller mer inflammerade cystor. Hormonell akne uppstår när hormonerna är i obalans, det är till exempel vanligt att finnarna kommer i samband med mens. “Vanlig” akne, å andra sidan, kan bero på en överproduktion av talg som kan täppa till porerna och leda till finnar.

● “Vanlig” akne och hormonell akne kan lika varandra men har olika bakomliggande orsaker
● “Vanlig” akne kan uppstå över hela kroppen medan hormonell akne har en tendens att visa sig på käklinjen, kinderna, hakan och på halsen
● Hormonell akne visar sig ofta som mer blossande och ömmande finnar, ibland som inflammerade cystor
● Hormonell akne beror på att hormonhalterna i kroppen är i obalans
● “Vanlig akne” beror främst på en överproduktion av talg i huden

Hur behandlar jag hormonell akne?

Precis som med “vanlig” akne är det viktigt att du tar hand om din hud på bästa sätt, både vad gäller återfuktning och framförallt rengöring. Se till att du tvättar huden med en rengöringsprodukt som är anpassad efter din hudtyp eller en variant som hjälper till att lindra dina finnar och motverka att nya uppstår. Ett ansiktsvatten som fångar upp envisa makeup- och smutsrester är också en bra investering, liksom en punktbehandlare som innehåller salicylsyra eller tea tree-olja. Viktigt är inflammationshämmande och lugnande produkter för en hud som har hormonell akne.

● För att din hud ska må bra är det viktigt att du har en bra hudvårdsrutin med regelbunden rengöring och återfuktning
● Använd gärna en rengöring som är anpassad efter din hudtyp eller en variant som hjälper till att lindra och motverka finnar
● Ett ansiktsvatten efter din rengöring hjälper till att rengöra huden på djupet, inte minst från envisa rester av smuts och smink
● Bra ingredienser att kika efter är till exempel salicylsyra, tee tea-olja liksom probiotika och prebiotika

Vi rekommenderar alla som vill få hjälp med sin akne att boka in en konsultation hos oss för att få en individuell bedömning.

Tre produkter som vi rekommenderar, resultat vid 4månader användning.

Rengöring- Intensive Calming Cleanser, mild rengöring, bevarar hudens naturliga skyddsbarriär och lipider och stärker hudens eget försvar.
Serum- BETA GLUCAN CONCENTRATE- för bästa effekt använd 7dgr i rad. 
Ger omedelbar lindring till känslig hud. Betaglukaner är extraordinära förstärkare av immunsystemet och stärker hudens egna försvar, reducerar rodnad, irritation och inflammationer. Hämmar bakterier och motverkar ytliga inflammationer. En riktig räddare i nöden!
Ansiktskräm- Intensive Calming Cream, omedelbar och varaktig lugnande effekt, mjuk balanserad och lugn hud.


Många har som en cocktail hemma i badrumsskåpet som de blandar varje kväll och Retinol som är väldigt populärt just nu är en fantastisk ingrediens, men den passar absolut inte alla.


KOLLAGENDRÖMMEN, JA, DEN BLIR VERKLIG MED PEPTIDER ! 

Kollagenet är nyckeln till en fyllig hud maxad med volym. Tillsammans med elastin och hyaluronsyra är det hudens byggstenar. Kollagen är ett protein och finns i hela kroppen men mest i huden där den utgör ca 75–80%. Det finns olika typer av kollagen, vissa lika starka som stål! Det beror på hur starka bindningarna av aminosyror mellan dem är.

Kollagenet håller samman vävnader och hela kroppen, som ett klister, därav namnet ”kollagen” från grekiskan ”kolla” som betyder just klister.

Det är tack vare kollagenet huden får sin hälsosamma volym. Så hudåldrande har mycket att göra med minskandet av kollagenproduktionen, som börjar avta med 1% från då vi fyller 25 år. Vid klimakteriet har vi förlorat hela 30%. 

Men kollagenet bryts också ner när vi utsätts för UV-ljus, rök och intar stora mängder socker. Sockermolekylerna attackera kollagenet genom en process som kallas glykering och då bidas AGE – Advanced Glycation End Products. Kollagen är känsligt mot glykering och sockret gör kollagenfibrerna stela och oflexibla så det börjar bildas rynkor.

Hur kan vi boosta kollagenet i huden?

Många kollagenkrämer skapar en illusion om en fylligare, jämnare hud men det händer bara på ytan. Pga att kollagenmolekylen är en stor molekyl och kan inte penetrera epidermis. För att kunna öka kollagenproduktionen måste vi nå ner till dermis och det kan vi göra med peptider. Peptider är kortare kedjor av aminosyror, byggstenar som bildar proteiner. En kollagenpeptid kan stimulera produktionen av kollagen genom att skicka signaler till fibroblasterna i dermis som kickar igång produktionen.

DOCTOR BABOR COLLAGEN BOOSTER CREAM - Kollagenuppbyggande kräm som fyller ut huden inifrån. 
Du får;
En kräm med 24 timmars kräm som fyller ut huden inifrån
En kräm som minskar fina linjer och rynkor
En kräm som förbättrar hudens elasticitet
En kräm som aktiverar hudens naturliga kollagenproduktion
En kräm som stärker strukturen av kollagen och elastin
En kräm som motverkar hudåldrande från 25 år

NYCKELINGREDIENSER
Tripeptid, hyaluronsyra & marint kollagen

ANVÄNDNING
Morgon och/eller kväll. Perfekt året runt, ideal 24-timmars kräm

RESULTAT
Fylld, fast och spänstig hud

#DOCTOR-BABOR- BABOR TEAM

Så, vad rekommenderar vi? 

Vi delar gärna med oss av några säkras tips:) 


Collagen booster serum

Magisk effekt på 7dgr
Kollagenuppbyggande - Utfyllande - Volymgivande


Collagen Booster Cream

24-timmars kräm för ökad elasticitet, spänst och fasthet.
Kollagenuppbyggande kräm som fyller ut huden inifrån.

Ett komplex av hyaluronsyra och marint kollagen återfuktar huden och hjälper den förbli flexibel. En 2 %-ig tripeptidlösning aktiverar hudens naturliga kollagenproduktion så att nätverket av kollagen- och elastinfibrer bildar en tät och jämn struktur och huden blir fastare.

EXAKT HUDVÅRD ÄR EN KONST

Vetenskap, precision & resultat